Praktische informatie

 • Route en parkeren in Langweer

  Route

  Langweer is per auto uitstekend te bereiken. Het ligt vlakbij de A6 en de A7. Op onze contactpagina vind u onderaan een kaartje en een routeplanner.

  Vanaf Drachten, Leeuwarden en Heerenveen volgt u de A7 en neemt u bij Joure de afslag Joure. U volgt daarna de borden naar Langweer.

  Vanaf Lelystad neemt u vanaf de A6 de afslag St Nicolaasga/Langweer. U volgt daarna de borden naar Langweer.

  Vanaf Sneek volgt u de A7 en neemt de afslag Joure West. Daarna volgt u de borden naar langweer.  U kunt ook de landelijke route nemen vanaf Sneek en via het pontje Langweer bereiken. Voor die route moet u al in Sneek de 'oude weg' parallel aan de snelweg naar Joure nemen.  

  Parkeren

  Vanaf 2021 is het centrum van Langweer autoluw en alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. De straat Efterom is blauwe zone gebied met maximaal een half uur parkeertijd. 

  Wij adviseren u op de parkeerplaats op de Hendrik Dykstraleane te parkeren. Dit is de afslag rechts ongeveer 100 meter voor de kerk als u vanaf Joure/ St Nicolaasga het dorp binnenkomt. Daar waar de doorgaande weg in tweeën splitst. Zie ook onderstaande plattegrond. Op deze parkeerplaats is altijd plek, behalve misschien bij een evenement. Vanaf deze parkeerplaats is het ongeveer 100 meter lopen naar de praktijk op de Efterom 16.

  U loopt aan het einde van de parkeerplaats bij het kleine grasveldje links de Foekjesteech in naar de Buorren. De Buorren is de dorpsstraat met de oude lindebomen. Op de Buorren loopt u een paar meter naar links. Bij het eetcafe De Tapperij gaat u rechts. Dit is het begin van de straat Efterom. U loopt door tot de straat een haakse bocht maakt bij de boerderij. Bij die bocht loopt u rechtdoor naar het witte hek. Efterom 16 is het tweede pand links vlak voor het witte hek. NB de nummering is op dit stukje van de straat uitsluitend met even nummers. 

  plattegrond Langweer

 • Openbaar Vervoer

  Helaas heeft het dorp Langweer geen rechtstreekse reguliere busverbinding.

  Er zijn 2 mogelijke opties voor het Openbaar vervoer.   

  1.  U gaat met de bus naar de bushalte Huis ter Heide tussen Joure en St-Nicolaasga. Dit is de uitstapplaats bij de afslag naar Langweer. Vanaf daar is het nog ca. 3 km lopen of liften. Voor bustijden en routes: 9292.nl  
  2. Vanaf Joure busstation rijdt er een Belbus naar langweer. Deze belbus is gratis te reserveren via: 0800 2802803. Zie ook Aanvullend vervoer Arriva.Vanaf de belbusstopplaats is het nog ongeveer 300 meter lopen naar onze praktijk op de Efterom 16.
 • Corona Maatregelen

  We volgen de regels van het RIVM en de regering.

 • Intake gesprek

  Via het contactformulier of direct per mail kunt u contact opnemen met mij voor een eerste afspraak.

  Ik neem daarna zo snel mogelijk contact met u op, bij voorkeur telefonisch, om een afspraak voor een intakegesprek  te maken. Hebt u vragen vooraf, dan kunt u deze ook op het contactformulier  aangeven. Op deze pagina met praktische info worden wellicht ook enkele van uw vragen beantwoord.

  In het intakegesprek maken we kennis met elkaar. Ik hoor graag van u waar u hulp voor zoekt en ik vertel u over mijn wijze van begeleiden. Het is belangrijk dat er een 'klik' ontstaat tussen ons. Voor het slagen van de therapie of coaching is het essentieel dat u zich veilig en welkom voelt bij mij. Voor mij is het van belang om te checken of mijn professionaliteit aansluit bij uw hulpvraag. Ik wil er een 'goed gevoel' op krijgen dat ik iets voor u kan betekenen. Daarom is het intakegesprek ook gratis en vrijblijvend. Het intakegesprek duurt meestal een uur.

  In het intakegesprek kijken we ook hoeveel sessies we nodig denken te hebben en waar we in de vervolggesprekken op gaan focussen. Dit kan altijd later worden bijgesteld.

  Voor readings of een eenmalig droomconsult is geen intakegesprek nodig. 

 • Afspraak afzeggen

  Bent U verhinderd of wilt U een afspraak verplaatsen, neem zsm contact met ons op, per mail, het contactformulier of telefonisch.

  Zonder afzegging brengen we het volle tarief in rekening voor 'no show'. 

  Bij een afzegging binnen 12 uur voor de afspraak brengen we de helft van het bedrag in rekening.

 • Online Therapie. Hoe gaat dat ?

  Online Therapie is beeldbellen via het programma ZOOM.

  Het gaat heel simpel. Ik adviseer u gebruik te maken van de computer/laptop omdat u dan een mooi groot beeld hebt. Maar het kan ook via de telefoon/ Ipad. U hoeft niets te installeren als u gebruik maakt van de computer/laptop. Vooraf ontvangt u van mij per email een uitnodiging voor een zoom bijeenkomst. In deze uitnodiging staat een link vermeld, waarmee u automatisch terecht komt in de virtuele wachtkamer. 

  Indien u gebruik wilt maken van de telefoon of Ipad is het nodig op dit apparaat Zoom te downloaden. Zoom is een gratis app. 

  Ook vanaf de telefoon of Ipad kunt u via de mail op de link klikken en komt u in de virtuele wachtkamer.

 • Beroepsgeheim

  Als psycholoog NIP heb ik een beroepsgeheim.  De basisprincipes zijn dat de psycholoog zich verantwoordelijkintegerrespectvol en deskundig gedraagt. De richtlijnen en gedragsregels in de Beroepscode zijn afgeleid van deze vier basisprincipes. Het betekent o.a. dat alles wat u zegt onder ons blijft.

  Ik communiceer uitsluitend met derden (zoals uw arts, werkgever of uw partner) na uw toestemming. Mocht dit aan de orde zijn, dan  bespreken we vooraf wat ik wel/niet communiceer. Contact met derden doet zich eigenlijk alleen voor wanneer deze derde ook medebetalend of doorverwijzer is.  Er is 1 uitzondering op het beroepsgeheim en dat is wanneer er sprake is van concreet gevaar voor mij, voor u of voor derden.